Het was weer een bijzondere en bewogen week

Een bijzondere en bewogen week hebben we achter de rug. Nu is dat de laatste maanden niet geheel onbekend aan ons, maar soms kan het er nog meer inhakken dan andere keren.
Een onverwachts bezoek, beslissende telefoontjes, het voortdurende getouwtrek tussen instanties en onszelf, een zeer bijzondere maar fijne ontmoeting.
Het bij elkaar komen van intimi op de elfde, huildagen maar ook dagen dat je met hand en tand vecht tegen het onrecht wat nog steeds plaatsvind.
En tussendoor wordt er gewoon door ons elke dag gewerkt, net alsof er niets aan de hand is.

Het afgelopen weekend hebben wij informatie gekregen, we wisten al een voorproefje, wat ons zeer bezighoudt. Het is nog te vroeg om er verdere mededelingen over te doen, maar duidelijk is wel dat er opnieuw gesprekken moeten volgen omdat er meer helderheid moet komen over 11 mei 2009. Zaken zijn naar alle waarschijnlijkheid niet afgewikkeld zoals het had gemoeten, er zijn uitspraken gedaan die niet lijken te kloppen. Met recht zeg ik het allemaal nog met enige voorzichtigheid, officieel onderzoek zal uit moeten wijzen in hoeverre dit allemaal juist is.
Maar in ons hart en zelf zoveel mogelijk inzichtelijk nadenkend, feiten en vermoedens op een rijtje leggend, het vernemen van de nu in onze ogen enig juiste verklaring, geeft ons nu wel een paar van de antwoorden waar we al heel lang naar op zoek waren.

Bij een ongeval waarbij een dodelijk slachtoffer valt en er veel onduidelijkheden zijn over de oorzaak, wordt het geheel al snel afgesloten en verder onderzoek gestaakt. Daarbij is het heel makkelijk om de meest voor de hand leggende conclusie te trekken en deze gemakshalve ook officieel vast te leggen. Als er meer aan de hand blijkt te zijn wordt dit, zeker als er een tijd overheen is gegaan, ongelooflijk moeilijk, misschien zelfs wel onmogelijk om nog te veranderen. De bureaucratie is nu eenmaal erg star.
Toch gaan we ervoor om het onderste uit de kan te halen en de waarheid proberen boven tafel te krijgen. Namen zullen gezuiverd worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hier kan worden gereageerd