Wereldwijd kaarsen branden

Zondag 12 december is het Worldwide Candle Lighting. Op deze dag worden wereldwijd kaarsen aangestoken om overleden kinderen/jongeren te gedenken.

Licht als troost
De gedachte achter World Wide Candle Lighting ('Kaarsen Branden Wereldwijd') is om in de donkere dagen voor Kerstmis, waarin zoveel kaarsen ontstoken worden voor gezelligheid en sfeer, ook een kaars te ontsteken voor een overleden kind.
Juist in december wordt vaak het verdriet vanwege het verlies van een kind het pijnlijkst gevoeld.
Vandaar dat nabestaanden gezamenlijk licht willen maken om daarmee kracht en troost te verwerven.

In 1997 nam Compassionate Friends, een Amerikaanse organisatie van ouders van overleden kinderen, het initiatief voor deze herdenking. Voortaan zou iedere tweede zondag in december ‘Kinder Kaarsendag’ zijn. Een jaar later erkende president Clinton deze Children’s Memorial Day als officiĆ«le herdenkingsdag.
In Nederland heeft de Vereniging Ouders van een Overleden Kind zich bij dit initiatief aangesloten. Wereldwijd worden er op de tweede zondag in december om 19.00 brandende kaarsen voor het raam gezet om gestorven kinderen te gedenken.
Zo worden de kaarsen in de ene na de andere tijdzone telkens een uur na elkaar aangestoken, zodat een golf van licht de hele wereld overspoelt.
Tegelijk worden er op allerlei plaatsen diensten en bijeenkomsten gehouden om gestorven kinderen/jongeren te gedenken.

Doe ook mee en brandt komende zondag om 19.00 uur een kaars voor Jordy maar ook voor alle andere kinderen en jongeren die wij zo node moeten missen maar nooit zullen vergeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hier kan worden gereageerd