Dilemma

Dilemma...wat doen we met kerst? En dan bedoel ik niet de invulling van de dagen, maar wel de versiering van het huis. Je kan de deur niet uitgaan of je ziet mensen met bomen slepen. Overal verschijnen ze in de kamers, gevuld met lichtjes en allerhande versieringen. Echte bomen in allerlei soorten, kunstbomen in allerlei kleuren.Wit, paars, rose of zwart, alles is mogelijk, zo heb ik inmiddels ontdekt.
De versiering op zich is ook in alle varianten te vinden. Van ballen, poppetjes, dierfiguren tot zelfgemaakte hebbedingetjes aan toe. Kleine lampjes, grote lampjes, led-lampjes, verzin het maar of je kan het ergens vinden. Het lijkt wel of het ieder jaar weer anders, mooier en aparter moet.
Maar zelfs dat is niet eens ons dilemma, want wij hebben in vorige jaren nooit anders gehad dan een echte boom en al jaren komen de dozen van zolder waar altijd wel weer iets bruikbaars in te vinden is. Klinkt saai, maar dat is het niet. Geen jaar is onze boom hetzelfde geweest als in voorgaande jaren.
Dit jaar vroegen we ons af wat we zouden doen. Echt zin om het huis in kerstsfeer te brengen hadden we niet. Maar niets doen is ook weer niet wat onze voorkeur heeft. Dus hebben we ons afgevraagd hoe we dit op zouden gaan lossen. Ik zeg eerlijk dat ikzelf degene ben die de meeste weerstand had tegen de kerstversiering. Vorig jaar was het nog mooi omdat we toen de speciale boom voor Jordy in de voortuin hadden.
We hebben het opgelost door dit jaar te kiezen voor een kleinere boom dan we voorheen gewend waren. Wat overigens ook een noodzakelijk goed was, want strompelend met een kruk waardoor ik maar één hand vrij heb zag ik mezelf niet op een huishoudtrap klimmen om lampjes in de boom te doen. Met zijn oog voor detail heeft Jeroen me geholpen en is de boom nu toch prachtig versierd. Bescheiden, maar wel erg mooi.
Op het kastje waar de foto's van Jordy staan hebben we ook een boompje neergezet. Jeroen heeft er een geheel eigen invulling aangegeven en is druk in de weer geweest om dit boompje helemaal in het teken van Jordy te versieren. Kleur en uitstraling moesten er helemaal bijpassen. Waarbij de doos tevoorschijn is gehaald waar alle kostbare schatten inzitten die vorig jaar door zovelen in de boom in de tuin waren gehangen. Ik moet zeggen dat Jeroen er een bijzonder mooi geheel van heeft gemaakt.
Zo is Jordy er toch weer een beetje bij.
En ons dilemma is opgelost!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hier kan worden gereageerd