Pechvogel eerste klas!

In onze kleine en bescheiden familie, tenslotte hebben Syl en ik verder geen broers en zusters, kunnen we spreken over één grote pechvogel. Wie deze blogs met regelmaat leest zal weten over wie ik het heb, ja inderdaad, het gaat over Steffen.
Afgelopen donderdag is hij operatief geholpen aan een zeer vervelend ongemak aan zijn oor waar hij sinds zijn geboorte al last van heeft. Het was een speciale ingreep, waarbij dat speciaal heel letterlijk genomen mag worden, want er is maandenlang gewacht op specifieke apparatuur dat hiervoor besteld moest worden.
Eén nachtje ziekenhuis was de planning. En zo ging het ook. Op vrijdag is Steffen huiswaarts gekeerd, maar helaas liep het niet zoals we met zijn allen hadden gehoopt. De pijn was niet normaal en in het weekend is er veel contact geweest met de behandelend arts waarbij hij er op zondag toch aan moest geloven, terug naar het ziekenhuis!
Bleek er een bacterie te zijn opgetreden, waarvoor er een infuus met anti-biotica werd aangelegd. Gelijktijdig is er een kweek naar het lab gegaan, waarvan vandaag de uitslag kwam. De betreffende bacterie is nog gemener dan we dachten, een andere kuur is nu gevolgd. Een kuur waarbij gemene bijwerkingen kunnen volgen.
En het ergste voor Steffen? Voor vrijdagmorgen (= koninginnedag) mag hij zeker nog niet naar huis.

Gelukkig ligt hij in een ziekenhuis waar alleraardigste verpleegkundigen en artsen zijn, maar waar helaas geen standaardkeuken meer is zoals wij dat uit vroeger tijden kennen. Dus bleef er voor Steffen maar één keus over om te eten, gezien zijn vele allergieën. Wedden dat hij de rest van zijn leven ook allergisch zal zijn voor varkenslapje met aardappels en bietjes? Gelukkig is er vlakbij een snackbar en is zijn vader al druk bezig om maaltijden voor hem te koken.
Zijn moeder heeft nu ook haar koffertje maar gepakt, haar ondergoed voor één nachtje bleek niet genoeg te zijn. Heeft Steffen in elk geval een vertrouwd persoon om zich heen, dag en nacht.

En ja, de pech kan zich voortzetten in heel kleine dingen. Sinds maandag heeft Steffen er een kamergenoot bij, is wel zo gezellig. De naam van zijn kamergenoot? ...Jordy...!

Wie deze blogs leest, en dat zijn er veel, dat weet ik, roep ik op om een leuk kaartje te sturen. Dat heeft deze pechvogel wel verdiend! Het adres is:

Steffen van der Kuip
Jeugdafdeling, 5e etage
Diakonessenhuis Utrecht
Bosboomstraat 1
3582 KE Utrecht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hier kan worden gereageerd