De kerst voorbij

De boom voor Jordy is prachtig geworden. Wat hangt er veel in.Zo ontzettend lief van iedereen. Wat Angela schrijft, het maakt het verdriet er niet minder om, maar het geeft wel een troostende gedachte.
Don en ik zijn samen op tweede kerstdag wat eerder naar Angela en Peter gegaan. Maar natuurlijk eerst naar Jordy. Wat blijft het toch bizar. Staan we daar met de kerst bij het graf van Jordy. Soms wil je het wel uitschreeeuwen van machteloosheid. Het kan niet waar zijn. En dus gaat de knop om en zetten we iets wat bloeien gaat neer en we hadden een lantaarntje bij ons met een kaarsje. En toen heeft Jordy vast gelachen om ons gestuntel. Leuk een kaarsje, maar we hadden geen vuur. De kaars die altijd aan is in de grote lantaarn, was al te ver opgebrand om een waxinelichtje mee aan te kunnen steken. Alle takjes die er liggen waren nat. Ik zag op verschillende graven een kerststukje staan met een kaars. Eevn had ik de gedachte om een kaars te gebruiken om ons lichtje aan te steken. Maar die kaarsen waren nog niet aagestoken geweest, dus dat kon ik niet maken. Uiteindelijk vond Don bij de container een houten standaardje wat kapot was. En dat was droog! Met veel moeite hebben we het takje aangestoken gekregen, toen het waxinelichtje aan, terwijl het waait en in het lantaartje gedaan. Ondertussen op mijn hakjes proberen om het lantaarntje goed neer te zetten. Nou, dat viel niet mee. Maar voor we weggingen, brandde het!!
Angela zal zelf wel schrijven over deze tweede kerstdag. We hebben het goed gehad, ondanks dat elke seconde, elke minuut, elk uur het gemis van Jordy voelbaar was.
Voor Steffen eindigde de dag helemaal top. Hij mocht met Jeroen, Manon en Patriek  een uurtje mee naar de keet. De keet waar Jordy altijd kwam. Hij kent de vrienden van Jordy. Jordy nam hem ook al eens mee en de afgelopen maanden kwam hij ze natuurlijk vaker tegen. En dan zeggen ze ook nog dat hij zo op Jordy lijkt. Daar wordt Steffen erg blij van. Maar waar Steffen ook erg blij van wordt, is het samen zijn met Jeroen. Jeroen, zijn grote neef, waar hij nu een andere band mee heeft, een hele sterke band.
Syl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hier kan worden gereageerd