De kogel is door de kerk

De kogel is door de kerk!
Er is lang, heel lang over nagedacht. Willen we een 'monumentje' bij Jody, of misschien wel juist niet? Houden we het eenvoudig, zoals het nu al is of willen we meer? Gaan we dan voor iets wat je heel veel ziet of ontwerpen we zelf iets moois? Is het een idee om te kijken in een showroom (ja, ze bestaan echt!) of laten we gewoon ons eigen gevoel spreken?
Het laatste is het geworden.
Zelf hebben we onze idee├źn opgetekend, met elkaar besproken wat we wilden, maar ook wat we echt niet wilden. Daaruit is als vanzelf een ontwerp ontstaan waarmee we op zoek zijn gegaan naar juist die persoon die ons hierin kon ondersteunen.
Uiteindelijk zijn we bij een beeldhouwer terecht gekomen die net eventjes iets meer kan dan alleen dat.
Vele gesprekken later met uren van overleg zijn we nu tot een ontwerp gekomen die onze goedkeuring kan hebben en waarin ons idee en gevoel tot uiting komt. Elk aspect heeft een betekenis, alle voorkomende elementen zeggen ons iets. Er wordt rekening gehouden met de zwaartekracht, de weerselementen, stormen, regen en hagel, maar ook verkleuring door de zon.

Dus nu kan er dan toch gestart gaan worden. Gezien de vele fijne details en facetten die wij willen gaat het nog enige tijd in beslag nemen, het is niet zomaar even klaar. Het zou zomaar nog een paar maanden kunnen duren, want alles is handwerk, elk stukje materiaal dat gebruikt gaat worden moet apart worden besteld en bewerkt.
Maar we hebben vertrouwen in de kunstenaar die onze opdracht heeft aangenomen.
Vast staat dat Jordy iets moois gaat krijgen, een monument waar iedereen iets van Jordy in terug zal kunnen vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hier kan worden gereageerd